"Chuť regiónov Žilinského kraja"


Túto publikáciu vydal Žilinský samosprávny kraj a okrem receptov z Horného Považia sú zahrnuté aj recepty z ostatných regiónov Žilinského kraja (Orava, Turiec, Liptov, Kysuce). 
Recepty predstavujú tradičnú kuchyňu Horného Považia, ktorú si pamätajú najmä tí skôr narodení. 
Hoci typická regionálna kuchyňa podlieha plynutiu času (aj vzhľadom na pomer medzi príjmom a výdajom energie), veríme, že tieto recepty budú inšpiráciou i pre mladú generáciu.  A samozrejme aj pre tých, ktorí do nášho regiónu zavítajú. Budú mať možnosť sa s ním zoznámiť aj prostredníctvom  pre nás typickej gastronómie.  
Domnievame sa, že práve tradície (a tradičná kuchyňa je jednou z nich) sú tým, čím sa môžeme odlíšiť v dnešnom globalizovanom svete. 

Zoznam receptov: 
■ krúpna baba,
 fazuľový guláš,
 pirohy zemiakové,
 lefeta  s haluškami,
 glce,
 kapusta,
 pečená bravčovina,
■ chábovica,
 dolky,
 huspenina,
 strapáky,
 zemiaky s hubami,
 terchovské baranie rezne,
 halušky so slivkovým lekvárom a iné

Fotky jedál